Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Wednesday, April 09, 2008

Ijsbeer Knut terug van weggeweest

Ijsbeer Knut laat weer van zich horen. De eens zo schattige baby shockeerde de bezoekers van de zoo van Berlijn door zijn dierlijk instinct aan hen ten toon te spreiden, namelijk vissen uit de gracht halen en ze verorberen.

Knut kennen we allemaal wel, het lijkt een Disney verhaal maar dat is het niet. Knut werd verstoten door zijn moeder en daarna grootgebracht door de verzorgers in de zoo van Nuremberg. Sindsdien is zijn hele leven opgevolgd en wordt er een film over gemaakt.

Knut viste een tiental vissen uit de gracht rond zijn buitenverblijf, speelde er even mee en at ze vervolgens levend op, tot afschuw van de aanwezige bezoekers. De Frankfurter Algemeine schrijft dat Knut een “gevoelloze moord op de karpers” pleegde.
Mediageile psychopaat

In Duitsland vraagt men zich nu af of Knut 'een psychopaat' is. Sommigen denken dat Knut de beesten voor de lol heeft vermoord. Critici zeggen dan weer dat de zoo van Berlijn nooit levende vissen bij Knut had mogen stoppen. De vissen waren echter nodig om algen te verwijderen.

Knut de ijsbeer is een 'mediageile psychopaat' geworden. "Knut moet dringend onze zoo verlaten", waarschuwt Markus Röbke van de Berlijnse zoo. "Hij is verslaafd aan zijn aanbidders en dat is niet goed voor hem. Toen de zoo eventjes werd gesloten omdat de paden te glad waren, jankte hij tot we hem kwamen troosten."

Ook een mogelijkheid kan zijn dat de jonge ijsbeer gewoon nog honger na zijn eten had. (LA)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home