Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Thursday, March 27, 2008

Vervroegde bloesems door winteroffensief

De bloei van de fruitbomen zal zich dit jaar tien dagen vroeger inzetten dan normaal. Dat heeft het Proefcentrum Fruitteelt uit Sint-Truiden gemeld. Dat is te wijten aan de koude van de jongste dagen. Het is moeilijk juist te bepalen wanneer de fruitbomen in bloei staan. Dat is immers afhankelijk van de weersomstandigheden. Toeristen kijken er echter naar uit om de
Haspengouwse regio bezoeken.


“Sedert de uitzending van de televisiereeks 'Katarakt' hebben de kijkers kunnen genieten van deze prachtige regio en wordt nu hun honger om de bloesems en het prachtige landschap te bezoeken aangescherpt,” aldus Ghilaine Hendricx van Toerisme Sint-Truiden. “Van toeristen krijgen wij dagelijks de vraag wanneer we best naar de fruitstreek komen. Een juist antwoord op die vraag kunnen wij echter niet geven.” Zij verwijst naar www.bloesemfeesten-haspengouw.be. Op deze website is de evolutie van de bloesems via de bloesemmeter dagelijks te volgen.


Het proefcentrum verwacht half april de volle bloei. “Dit jaar verwachten we een gespreide bloei in tegenstelling met vorig jaar,” aldus nog Ghilaine Hendricx. De Bloesemfeesten in april zijn met jaarlijks ongeveer honderdduizend bezoekers het eerste grootste toeristische event van het jaar in Vlaanderen. Dit jaar is ‘Katarakt’ de gangmaker voor het toerisme. De fruitstreek heeft daardoor volgens Sylvain Sleypen, provinciaal gedeputeerde voor toerisme, op dit ogenblik geen bijkomende impulsen nodig. (HJL)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home