Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Tuesday, April 08, 2008

Babyboom in de Zoo van Antwerpen

In de paasvakantie zijn er drie kleine baby’tjes toegevoegd aan de enorme dierenfamilie van de Zoo van Antwerpen. Maandag 24 maart werd er een nieuwe Humboldtpinguïn geboren en in diezelfde week werd er een tweeling Kafferbuffels geboren.

De nieuwe pinguïn heet Jet en heeft net een periode van 40 dagen in het ei achter de rug. De ouders van Jet wisselen elkaar af om op het jong te letten, net als tijdens de broedperiode. Het jong wordt door de verzorgers dagelijks uit het nest uit het nest gehaald om te wegen. Zo kan gecontroleerd worden of het genoeg eet en groeit. Na ongeveer 2 maanden zal Jet in het bassin met zijn soortgenoten mogen. Tegen dan zal ook het geslacht van Jet gekend zijn. In het bassin zal hij een leuk speelmaatje vinden namelijk Jip, die op 4 januari geboren is.

De tweeling Kafferbuffels is een uniek geval. Een unicum in de Zoo van Antwerpen. Ook in de natuur is het niet gewoon dat er tweelingen geboren worden van deze grote zoogdieren. De moeder heeft net een draagtijd doorstaan van 340 dagen, maar zorgt nu al heel goed voor haar jongen. In de eerste maanden worden ze vooral gevoed met moedermelk en daarna eten ze hetzelfde als hun soortgenoten. Kafferbuffels zijn planteneters en eet in de natuur vooral gras, kruidachtige planten en bladeren. In de Zoo krijgt hij gras, bieten, runderkorrel en rode kool.

De Zoo verwacht dit jaar van de Humboldtpinguïns nog meer jongen. Momenteel zijn er 8 koppels die ieder op 2 eieren broeden. De Kafferbuffelpopulatie bestaat uit 9 groepsgenoten en er worden momenteel nog geen nieuwe kafferbuffels verwacht. (LA)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home