Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Wednesday, March 19, 2008

Meer windenergie voor een witte Noordpool

Het Wereld Natuur Fonds (WWF) vraagt de inplanting van een groot windenergiepark
in de Noordzee. Dit blijkt de enig mogelijke oplossing te zijn om het energieverbruik met 20 procent om te zetten naar duurzaam energieverbruik. Deze mededeling staat centraal in de WWF-campagne 'Draag bij aan een witte Noordpool’. De Noordpool is de grootste biotoop van het noordelijk halfrond en is ook thuisbasis van de ijsbeer, het grootste landroofdier van de wereld.


”Wij kunnen de Noordpool slechts een toekomst bieden, als wij een andere strategie volgen,” aldus het WWF. Volgens de organisatie gaat de aantasting van de Noordpool sneller dat er wetenschappelijk was voorzien. De ontworpen computermodellen omtrent het smelttempo van zeeijs, worden ingehaald door de praktijk. Indien er niet ingegrepen wordt, zal aan het einde van deze eeuw tweederde van de ijsberenpopulatie verdwenen zijn.


De burger is volgens het WWF echt bezorgd over de huidige toestand van de Noordpool. Dat blijkt volgens de organisatie uit een Nederlands onderzoek van het bureau PanelWizard. Daarbij wordt opgemerkt dat de burger een verband legt tussen het gebruik van fossiele brandstoffen en het smelten van de Noordpool. Het merendeel van de ondervraagden ziet windenergie als de beste vorm van duurzame energie. Daarbij wordt gedacht aan de oprichting van een groot windmolenpark in de Noordzee met een capaciteit van 6.000 megawatt. (HJL)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home