Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Friday, March 14, 2008

Bayer Antwerpen plant 20.000 bomen

Het chemiebedrijf Bayer Antwerpen heeft de eerste van de 20.000 bomen geplant die op het domein Ertbrugge tussen Deurne en Wijnegem komen. Het domein wordt beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos. Volgens Hilde Crevits, Vlaams minister van leefmilieu, is dit een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen de overheid en een chemiebedrijf, die leidt tot een nieuw bos dat voor iedereen toegankelijk zal zijn.


Onder het motto ‘Billion Tree Campaign: Plant for the Planet’ voeren het milieuprogramma Unep van de Verenigde Naties en Bayer een unieke campagne om wereldwijd een miljard bomen te planten. Bayer België-Luxemburg engageert zich daarbij om 10.000 bomen te planten. Daarnaast worden de personeelsleden en oud-collega’s aangezet om de actie te steunen en met hun vrijwillige bijdrage het aantal Bayer-bomen te verdubbelen.


De opbrengst van de bomenverkoop gaat naar de actie 'Kom op tegen Kanker'. Op die manier zorgt het bos volgens het kabinet van Crevits voor een beter milieu en een goede gezondheid. In de provincie Antwerpen alleen al moeten er dit jaar ongeveer 80.000 bomen geplant worden. Er werd bij deze gelegenheid ook op gewezen dat het voor de derde keer op rij is dat Vlaanderen erin geslaagd is om de uitstoot van broeikasgassen te doen dalen. (DW)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home