Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Tuesday, March 11, 2008

Bezoekerscentrum voor Webbekoms Broek

In het natuurgebied Webbekoms Broek is een nieuw bezoekerscentrum geopend. Dat sluit aan bij het provinciaal domein Halve Maan. Het is de bedoeling om recreatieve bezoekers te stimuleren om ook een stap in de natuur te zetten. De benedenverdieping van het gebouw werd volledig omgetoverd tot een permanente interactieve tentoonstelling. Dat kostte ongeveer 200.000 euro.


Bovendien sluit het domein aan op enkele bestaande wandel- en fietsroutenetwerken. In de ecotuin werd een mini-Hageland nagebouwd. De tuin vertoont de typische landschapskenmerken uit de streek, met holle wegen, fruitbomen en hagen. In de toekomst moet de tuin ook een thuis worden voor kikkers, watervogels en hagedissen. In de tuin werden verharde wandelpaden aangelegd.


Vanaf dit najaar wil het bezoekerscentrum geleide gps-tochten organiseren. De grootste aantrekkingspolen van de Halve Maan blijven het zwembad en het strand. Maar Ria Schepmans, directeur van de Halve Maan, benadrukte dat de recreanten dankzij het nieuwe bezoekerscentrum ook de kans krijgen kennis te maken met de natuur van het Webbekoms Broek.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home