Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Friday, March 07, 2008

PITO Mechelen laureaat op Florex-beurs

De leerlingen van het zevende jaar bloemtechnieken van het Provinciaal Instituut voor Tuinbouwonderwijs in Mechelen (PITO) hebben op de Florex-beurs, gericht op floristen en mensen uit de cadeaubranche, met hun stand rond de Paastijd de eerste prijs gewonnen. De PITO-studenten wonnen in totaal voor 500 euro cadeaubonnen bij Agora, Serax en Smithers Oasis.


Begin februari werden zes vakscholen uitgenodigd op de Florex-beurs in Brussel. Voor de inrichting van hun stand mochten de scholen kiezen uit de thema's lente, Pasen, Valentijn, bruidswerk en tafelversiering. Namens het PITO namen Lotte Begine, Katrien De Pauw, Tamara Laeremans Tamara en Andy Munters van het zevende jaar bloemtechnieken aan het PITO Mechelen aan de wedstrijd deel.


Er raakte ook bekend dat het provinciebestuur de renovatie en restauratie van het historische waardevolle hoofdgebouw van het PITO Mechelen heeft goedgekeurd. Met de renovatie is een investering van 1,5 miljoen euro gemoeid. De vleugel werd gebouwd in de tweede helft van de jaren twintig, volgens de zogenaamde Nieuwe Zakelijkheid. Architect was Mechelaar Jan Lauwers, die in Mechelen nog enkele gebouwen in deze bouwstijl heeft gerealiseerd.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home