Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Sunday, March 09, 2008

Christie’s veilt dinosaurusskelet

Het veilinghuis Christie's veilt op 16 april in Parijs het meer dan 65 miljoen jaar oud skelet van een Triceratops. Meer dan 70 procent van het 7,5 meter lange skelet van de dinosaurus zou authentiek zijn. De Triceratops is 7,5 meter lang en heeft een gewicht van ongeveer 2 ton. Het veilinghuis zegt te verwachten een prijs van ongeveer 500.000 euro te kunnen krijgen voor het skelet.


Het gaat volgens specialisten om een jonge Triceratops, gezien een volwassen Triceratops 9 meter lang is en ongeveer een 5,5 ton weegt. De Triceractops draagt ook de bijnaam van driehoornige snuit en komt uit de Amerikaanse staat North Dakota. De dinosaurus wordt geklasseerd tot de groep van ceratopsida, de categorie van de gehoornde viervoetige dinosaurussen.


Er zijn verschillende soorten van ceratopsiden gevonden met een verschillend uiterlijk. Nier zozeer de bouw van het lichaam verschilt, maar vooral in de kraag en hoorns. Hij was een planteter en legde soms tot 20 eieren. Men kan ze verlijken met de neushoorns, die ook in kuddes leven. Naast musea en andere instellingen kunnen ook particulieren een bod uitbrengen op het skelet. (HJL)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home