Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Tuesday, December 11, 2007

Plattelandproject voor regio Brugge

Een grootschalig tienjarenplan moet het platteland in de regio Brugge opwaarderen. Met het project is een bedrag van 16,5 miljoen euro gemoeid, gespreid over tien jaar. Het gaat om de deelprojecten het regionaalstedelijk gebied Brugge, de mobiliteitsas Gent-Brugge-Zeebrugge, het project Bulskampveld in Beernem en veldgebied tussen Jabbeke en Wingene. Verwacht wordt dat de eerste terreinwerken in 2009 kunnen starten.


In het eerste deelproject rond het regionaalstedelijk gebied Brugge is er volgens bevoegd minister Hilde Crevits vooral aandacht voor zachte recreatie. “Er zijn plannen om een fietspad te realiseren tussen de oude spoorwegbedding en het bosgebied van Tillegem en Beisbroek,” aldus de Vlaamse minister van natuur. “Dit pad zou de fietser langs de Wulgenbroeken en het Chartreusegebied brengen.”


Het tweede project heeft vooral te maken met de ontsluiting van de haven, waarbij ook een nieuwe autostrade wordt aangelegd. Crevits zegt daarbij dwarsverbindingen te willen onder deze weg, zowel voor mensen en dieren. Het derde project speelt zich af tussen Beernem en Wingene, meer bepaald in het Bulskampveld. De bedoeling is om er een soort landschapspark te realiseren waarbij kavels zouden kunnen geruild worden met landbouwers.


In het vierde project, in Jabbeke-Wingene, bestaat de mogelijkheid om een aantal bossen uit te breiden. Het gaat om Merkemveld, Zorgvliet, Vloethemveld en Groenhove. Naast de bosuitbreiding wordt daar ook gedacht aan de aanleg van paden voor ruiters, mountainbikers, fietsers en wandelaars. Ook de beekvallei van de Moubeek, in Zedelgem en Torhout, zal aangepakt kunnen worden zodat de kwaliteit van het water kan verbeteren.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home