Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Tuesday, December 04, 2007

België naar klimaattop Bali

Op het Indonesische eiland Bali vindt van 3 tot 14 december de VN-klimaatconferentie plaats. De Belgische delegatie staat dit keer onder leiding van federaal minister van Leefmilieu Bruno Tobback (sp.a). Maandag 10 december vertrekt Tobback om deel te nemen aan het ministeriële onderdeel. In totaal zullen ongeveer 130 ministers van leefmilieu aan de bijeenkomst deelnemen.

In de eerste week van de klimaattop zullen vooral onderhandelingen plaatsvinden tussen de partijen van het klimaatverdrag op het niveau van de hoge ambtenaren. Voor België is Peter Wittoeck hoofdonderhandelaar. Hij is tevens hoofd van de cel klimaat van FOD Leefmilieu.

Op de klimaattop kan België vooral zijn expertise inzake het tegengaan van ontbossing aanbieden. Over de ganse wereld is ongeveer 20 procent van de CO2-uitstoot te wijten aan ontbossing. België kan daarin een rol spelen door zijn technische kennis voor te leggen. Die kennis komt voor uit België’s aanwezigheid in de transnationale regenwouden van het Congo-bassin. Daar heeft ons land ervaringen opgedaan met maatregelen tegen ontbossing. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home