Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Wednesday, December 05, 2007

Olievervuiling in Oostendse haven

Volgens het havenbestuur is de milieuschade in de haven van Oostende beperkt gebleven. Directeur Paul Gerard verklaarde dit nadat gisteren ongeveer 20 ton diesel in het water van de haven terechtkwam door een lek in het bunkerschip Sapphire. De komende dagen werken verschillende diensten samen aan de opruimingswerken.

De exacte omvang van de schade zal door een deskundige berekend moeten worden. Aan de hand van de grootte van de scheur en de tijd voordat het lek werd ontdekt, gaat de havenleiding ervan uit dat er 20 ton diesel de haven is binnengestroomd. De oorzaak van het lek is nog onbekend, daar zal door de Scheepvaartpolitie een onderzoek naar gestart worden. De schipper doet echter nogal geheimzinnig.

Volgens Gerard werd de milieuschade beperkt door de snelle interventie van verschillende hulpdiensten. Zo werkten onder andere de brandweer en de Civiele Bescherming samen om de olie te ruimen. Vanuit Brasschaat worden nog extra middelen aangerukt. De olie op het wateroppervlak moet vanavond verdwenen zijn. De olie die aan de kaaimuren blijft kleven zal in de loop van de komende week verwijderd worden. De kosten voor het ruimen van de olie worden door de stad Oostende teruggevorderd aan de eigenaar van het schip. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home