Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Sunday, December 09, 2007

Agentschap Natuur en Bos koopt Peerdsbos

Het Antwerpse OCMW vond na jaren zoeken eindelijk een koper voor het Peerdsbos, het enorm groene domein in Brasschaat en Schoten. Het Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse overheid betaalt 3,3 miljoen euro voor een oppervlakte van 113,6 hectare. Het Agentschap Natuur en Bos koopt niet het volledige Peerdsbos maar wel het grootste deel. Eerder kocht de provincie Antwerpen al een kleiner stuk voor 403.000 euro.


In het pakket zitten ook de Bremdonkhoeve en de Boswachterswoning. Enkele andere delen van het domein, onder meer rond de Melkerij, Kindervreugd en de oefenterreinen van FC Antwerp, blijven voorlopig van het OCMW. Dat zal nog onderzoeken wat het met de rest van de terreinen gaat doen. Het OCMW Antwerpen hoopt de verkoop nog dit jaar te zullen kunnen afronden. Daarom wordt ook de erfpacht met de stad Antwerpen opgezegd.


De stad Antwerpen betaalde elk jaar één symbolische, oude Belgische frank voor het gebruik van het domein. Dat akkoord dateerde van 1935 en zou normaal tot 2034 lopen. De verkoop past in de afbouw van de schulden van het OCMW Antwerpen. Dat bezit in heel België nog een aantal andere andere bossen, jachtterreinen, landbouwgronden en boerderijen. Meestal gaat het om oude erfenissen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home