Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Friday, December 07, 2007

België leert bij over klimaatsverandering

Uit de Climate Change Performance Index (CCPI) blijkt dat België het dit jaar beter doet dan vorig jaar. We leren beter om te gaan met het klimaat en hoe we er zorg voor kunnen dragen. De index werd gepresenteerd in de marge van de klimaatconferentie in Bali, die eerder deze week van start ging. België staat dit jaar op de twaalfde plaats, in vergelijking met de vijftiende vorig jaar. Zweden voert net zoals vorig jaar de lijst aan op de eerste plaats.

De lijst, opgesteld door de Duitse milieuorganisatie Germanwatch, vergelijkt de CO2-uitstoot van de 56 landen die de meeste uitstoot produceren. Vooral van belang voor de rangorde is de trend, of het beter of slechter zal worden. Per land wordt ook gekeken naar de werkelijke uitstoot per inwoner en naar het beleid om die uitstoot te verminderen. België verbeterde haar uitstoot van de elektriciteitssecotr en de luchtvaart. Verder wordt de Belgische houding inzake klimaat op het internationale politieke forum geapprecieerd.

België doet het slechter dan Argentinië of Letland, maar blijft toch hoger in rang dan Frankrijk, Nederland en Denemarken. De top drie bestaat uit Zweden, Duitsland en Ijsland. Het valt op dat snel groeiende economiën het bijzonder goed doen op de rangschikking. Zo scoort Mexico een vierde plaats en komt India op nummer vijf. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home