Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Monday, November 26, 2007

Dudzele verklaart oorlog aan vossen

Er komt een beëdigd jachtwachter die het hele jaar door zal mogen jagen op de vossen in en rond Dudzele. De vossen beten dit jaar al tussen de 600 en 700 dieren dood in de Zeebrugse achterhaven en in Dudzele. Een 30-tal mensen leden al wildschade door de vossenplaag. Daarom beslisten het Agentschap Natuur en Bos, de stad Brugge, het havenbestuur en de dienst Maritieme Toegang om de vossenplaag in Dudzele aan te pakken.


De Zeebrugse achterhaven is vogelrichtlijngebied, dus daar mocht maar van 1 september tot 15 november worden gejaagd. In Dudzele zelf mag er gejaagd worden tussen 1 september en 15 januari. Maar dat bleek ruim onvoldoende om de plaag in te dijken. Er is nu overeengekomen dat er op zoek gegaan zal worden naar een beëdigd jachtwachter die het hele jaar door zal mogen jagen.


Daarvoor zullen alle jachtrechteigenaars van Dudzele gecontacteerd worden. Daar zal dan één jachtwachter worden uitgekozen. De overlast zou in de toekomst daardoor erg drastisch beperkt moeten kunnen worden. De beëdiging van die jachtwachter is wel niet voor meteen. Het Agentschap Natuur en Bos moet haar fiat geven en de beëdiging zelf gebeurt door de gouverneur. Dat zal zeker nog enkele maanden op zich laten wachten.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home