Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Tuesday, November 27, 2007

Rusland wil verder met Opvangcentrum Oostende

Het Russische Wereld Natuur Fonds wil in de toekomst blijven samenwerken en beroep doen op de knowhow van het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren in Oostende. Voorzitter Claude Velter hielp hen onlangs bij een reddingsactie van zeevogels na de schipbreuk van een Russische olietanker. Velter was in het verleden ook al nauw betrokken bij acties in Estland en na de ramp met de Tricolor.


In Rusland is men volgens Velter ondertussen gestopt met het verzamelen van de vogels, omdat er te weinig opvangplaatsen zijn. Momenteel houdt men zich vooral bezig met het redden van de stranden en het verjagen van de trekvogels die straks aankomen op plaatsen waar veel olie ligt. Men doet vooral beroep op Velter omwille van zijn expertise rond de opvang van olievogels.


In Rusland waren de omstandigheden volgens hem bijzonder primitief. “Men had nog nooit een ramp van deze omvang meegemaakt en was er ook niet op voorbereid,” vertelde hij. “Mijn taak was om technische ondersteuning te geven bij het opzetten van reddingsacties.” Hij zei bij de Russel wel een grote bereidheid te zien om in de toekomst beter voorbereid te zijn, wat zijn reis naar eigen zeggen zeker zinvol maakte.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home