Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Thursday, June 21, 2007

Fietstocht langs milieurealisaties

In Middelkerke is een milieufietsroute voorgesteld. Het is een initiatief van de Middelkerkse leefmilieudienst. De tocht leidt onder meer langs windmolen, milieurealisaties zoals zonneboilers in privé- en sociale woningen, het natuurgebied de Schuddebeurze, de paddentunnel, het groendal op de gemeenteschool in Leffinge en de ecologisch ingericht vijver in het Normandpark.


In Middelkerke werden volgens milieuschepen Geert Verdonck de voorbije jaren heel wat milieurprojecten gerealiseerd, zowel door het gemeentebestuur en de overheid als door de privé-sector. Hij verwees daarbij onder meer naar het zonnepanelenpark in Lombardsijde, dat onlangs in gebruik werd genomen. Samen met de gemeentelijke milieudienst werd een route uitgestippeld die langs alle plaatselijke bezienswaardigheden op milieuvlak leidt.


De route is ongeveer 34 kilometer lang. Ook de begrazing op de natuurgebieden door ezels en de compostdemoplaats naast het containerpark staan op het programma van de deelnemers aan de fietstocht. Een plan van de milieufietsroute kan afgehaald worden bij de toeristische dienst van Middelkerke aan de J. Cassellaan 4. Ook de toeristische dienst van Westende biedt de kaart te koop aan. Die kost 1,35 euro.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home