Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Wednesday, June 20, 2007

MOL viert vijftiende verjaardag

Milieu Organisatie Lennik (MOL) heeft zijn vijftiende verjaardag gevierd. De organisatie houdt zich nu bezig met allerlei acties, waaronder een paddenoverzet, gegidste natuurwandelingen, haag- en boomplantacties of zomerse natuurzoektochten. MOL zegt tijdens zijn geschiedenis een opvallende evolutie doorgemaakt te hebben. Vooral de contacten met het gemeentebestuur van Lennik zijn veranderd.


Milieu Organisatie Lennik ontstond in 1992 uit Milieu Overleg Pajottenland. Een drietal inwoners van Lennik werkte destijds mee aan de bescherming van het milieu in het Pajottenland. Maar na verloop van tijd groeide het besef dat er voor Lennik eigenlijk een specifieke beweging nodig was. Dat leidde op 9 juni 1992 uiteindelijk tot de oprichting van Milieu Organisatie Lennik.


De organisatie hield zich naar eigen zeggen in het begin vooral bezig met het bestoken van het gemeentebestuur met allerlei klachten over inbreuken op de milieuwetgeving. Wanneer dit nodig is, gebeurt dat volgens MOL ook nu nog. Maar er wordt opgemerkt dat de contacten met de gemeente nu heel anders verlopen, onder meer via de milieuraad en door rechtstreeks overleg. Met de landbouwers van Lennik wordt elk jaar een overlegvergadering gehouden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home