Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Wednesday, June 06, 2007

Mens kwetsbaarder voor natuurrampen

Volgens de Verenigde Naties wordt de mensheid in toenemende mate kwetsbaar voor natuuurrampen. John Holmes, VN-coördinator voor Noodhulp, stelde tijdens de opening van een VN-conferentie in het Zwitserse Genève over de indamming van het risico op natuurrampen dat de kwetsbaarheid van de mens voor dergelijke catastrofes nog nooit zo hoog is geweest.


Volgens Holmes zijn er altijd maar meer natuurrampen en eisen die altijd maar meer slachtoffers. Vooral de klimaatsverandering door de mens stelt altijd maar nieuwe uitdagingen. Acht van de tien grootste steden lopen gevaar een aardbeving te kennen, zes daarvan liggen aan kusten met gevaar voor stormen en tsunami's. Er is volgens Holmes geen tijd te verliezen om de wereldbevolking voor de toenemende dreiging te beschermen.


Volgens cijfers van het Rode Kruis zijn tussen 1996 en 2005 ruim 934.000 mensen bij natuurrampen gestorven en waren er 2,5 miljard mensen getroffen. De voorbije dertig jaar zijn stormen, overstromingen en droogtes verdrievoudigd. Volgens Salvano Briceno, directeur van het International Strategy for Disaster Reduction, moet er ook een gericht beleid gevoerd worden om te beletten dat mensen in gevaarlijke gebieden gaan wonen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home