Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Wednesday, June 06, 2007

Opwaardering voor hinterland Oostende

Natuurpunt wil in de Zwaanhoek, het krekengebied en het Geuzenbos wandel- en fietspaden aanleggen. De organisatie stelt dat Oostende veel meer te bieden heeft dan maar alleen een wandeling op het strand of een winkelnamiddag in het stadscentrum. Volgens Natuurpunt heeft ook het hinterland heel wat troeven. Daarom werd het Geuzenplan opgesteld, dat het gebied moet doen herleven.


“Het Oostendse hinterland omvat ongeveer 450 hectaren groen, met diversie natuurgebieden die het resultaat zijn van een unieke wisselwerking tussen mens, natuur en landschap,” aldus Natuurpunt. “Er moeten onthaalpunten komen die een poort vormen naar het hinterland. Daarnaast willen we een wandelpark en een fietsnetwerk realiseren die de drie biotopen in de Zwaanhoek, het krekengebied en het Geuzenbos verbindt.”


Daarnaast wil Natuurpunt ook bezoekersfaciliteiten uitbouwen. Ook de Oostendse schepen van milieu Yves Miroir stelt dat veel mensen deze natuur jammer genoeg nauwelijks kennen. Volgens hem bewijst dit gebeid dat natuur veel meer is dan alleen maar gras en bomen. De schepen wil er een randparking aanleggen. Daar kan men gratis een fiets krijgen om het hinderland te herkennen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home