Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Sunday, May 20, 2007

Uitbreiding voor Vorte Bossen

Het natuurgebied Vorte Bossen in Ruiselede, gelegen tussen Doomkerke en Kruiskerke, is uitgebreid met 2,5 hectare bos. Daardoor krijgt het hele gebied een oppervlakte van 50 hectare. De aankoop van het extra bosgebied kwam tot stand dankzij Natuurpunt en de Tieltse natuurvereniging De Torenvalk. Dwars door het gebied loopt de bovenloop van de Wantebeek.


Op dit ogenblik bestaat het bos vooral uit populieren, maar volgens De Torenvalk is het de bedoeling om het gebied op termijn om te vormen tot een gemengd loofbos, waar ook zomereik en gewone es zullen kunnen groeien. Het bos zelf is niet toegankelijk voor het grote publiek, maar wandelaars die het provinciale Parochieveldwandelpad volgen, passeren langs de nieuw aangekochte bospercelen.


Het wandelpad start aan de kerk van Doomkerke en is bewegwijzerd. Het pad leidt onder meer door de vrij toegankelijke delen van het natuurgebied Vorte Bossen. De Torenvalk stipt nog aan dat natuurliefhebbers ook zelf een financieel steentje kunnen bijdragen om de aankoop van het gebied te helpen mogelijk maken. Voor giften vanaf dertig euro kan een fiscaal attest afgeleverd worden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home