Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Sunday, May 20, 2007

Beheersplan voor Stropersbos

In het Stropersbos op het grondgebied van de Oost-Vlaamse gemeenten Sint-Gillis-Waas en Stekene worden de volgende maanden natuurinrichtingswerken uitgevoerd. Die passen in het kader van het geïntegreerd bos- en natuurbeheersplan, dat opgesteld werd voor een periode van 27 jaar. Dat is een primeur voor Vlaanderen. De natuurinrichtingswerken vinden plaats in het kader van een Europees Life-Nature project.


De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) en het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) zullen de volgende maanden in het Stropersbos in Sint-Gillis-Waas en Stekenen natuurinrichtingswerken uitvoeren in het kader van een Europees Life-Nature project. Men wil daarmee de hoge natuurwaarden verzekeren, met bijzondere aandacht voor cultuurhistorische elementen, educatieve waarde en zachte recreatie.


De eenmalige ingrepen worden gevolgd door een beheer op langere termijn. Daarom lieten ANB en VLM een geïntegreerd bos- en natuurbeheersplan opstellen door het openruimtebureau Haskoning. Dit plan - het eerste voor heel Vlaanderen – moet bepalen hoe het gebied de volgende 27 jaar beheerd zal worden. Het beheersplan wordt voorgesteld tijdens een infoavond op maandag 25 juni om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis van Sint-Gillis-Waas.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home