Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Sunday, July 15, 2007

Ontwikkelingsplan voor Meigemheide

Het gemeentebestuur van Beersel en de Vlaamse overheid starten met een natuur- en landschapsontwikkelingsplan voor de Meigemheide, een gebied van ongeveer 1.500 hectaren dat zich uitstrekt van Linkebeek tot Huizingen. Het gebied moet volgens het gemeentebestuur op termijn het groene uithangbord worden van Beersel. Gesteld wordt dat zowel zowel natuurliefhebbers als wandelaars en fietsers er beter aan hun trekken moeten kunnen komen.


In bepaalde gedeelten van de Meigemheide zal de natuur hersteld en bewaard worden. Elders zal mogelijkheid gecreƫerd worden voor zachte recreatie, zoals wandelen en fietsen. Ook de Herisemmolen krijgt er als erfgoedsite een belangrijke plaats, net zoals de landbouw in het gebied. Om dat plan gedetailleerd samen te stellen, wordt een beroep gedaan op de Vlaamse Landmaatschappij.


Het project Beersel-Open Ruimte werd door de gemeenteraad inmiddels al principieel goedgekeurd. Er wordt nu een voorbereidende haalbaarheidsstudie gemaakt. De gemeente hoopt alvast dat het project Beersel zal toelaten om zich toeristisch beter te profileren als een groene long in de Vlaamse rand. Buiten Beersel is de Meigemheide volgens burgemeester Hugo Casaer nauwelijks bekend. Wanneer het toeristisch beter uitgebouwd worden, zal daar volgens hem ook de Beerselse economie van profiteren.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home