Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Tuesday, June 26, 2007

Coloma-rozentuin wil Chinese exemplaren

Het Vlaams Gewest denkt eraan om de rozentuin van het Colomadomein in Sint-Pieters-Leeuw uit te breiden met rozen uit het Verre Oosten. Het gaat onder meer om Chinese rozen. Dat heeft het Agentschap Natuur en Bos bekend gemaakt. De rozentuin in Coloma is de jongste Belgische rozentuin, maar met zijn drieduizend verschillende rozenvariëteiten uit vijfentwintig verschillende landen behoort ze tot de Europese top.


Marcel Vossen, ontwerper van de Coloma-rozentuin, heeft in China een aantal contacten gelegd om het aanbod verder uit te breiden met Chineze rozensoorten. “Eens deze oosterse tuin is aangelegd, wordt de rozentuin van Coloma de meest volledige in de hele wereld,” aldus Marcel Vossen. Tegen 2010 wil de Coloma-rozentuin ook internationaal doorbreken. Daarvoor zal de volgende jaren doorgedreven promotie gevoerd worden.


Marcel Vossen mikt daarbij vooral op een infostand op grote bloemenevenementen. Inmiddels heeft de heemkundige kring Lewe een brochure samengesteld over de geschiedenis van het Colomadomein en de rozentuin. De brochure kost 2,5 euro en is te koop in het Colomakasteel. Op zonnige dagen krijgt het Colomadomein ruim duizend bezoekers over de vloer. In 2002 werd in het domein ook een rozenmuseum geopend.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home