Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Friday, July 06, 2007

Demerbroeken krijgen onthaalcentrum

Natuurpunt Zichem heeft in het geboortehuis van Ernest Claes een onthaalcentrum geopend. Dat moet de bezoekers wegwijs maken in de Demerbroeken tussen Testelt en Zichem. Het onthaalcentrum werd ingericht in een schuurtje in de tuin van het Claesmuseum. Het publiek kan er terecht voor wandelbrochures en gidsbeurten. Er is ook een kleine tenstoonstelling ingericht over de natuur in de omgeving.


Het geboortehuis van Ernest Claes vormt het vertrekpunt voor een verkenning van de Merodebossen. De voorbije jaren werd er hard gewerkt aan de toegankelijkheid van de Demerbroeken, zodat steeds meer wandelaars de weg vinden naar de drassige beemden. Natuurpunt maakt gewag van enkele honderden wandelaars per week. Het gebied vormde ooit een biotoop van de steenmarter en wordt nu bevolkt door een aantal Schotse koeien.


'De keuze voor het geboortehuis van Ernest Claes is volgens Natuurpunt niet toevallig. De organisatie zegt dat Ernest Claes als heimatschrijver bijzonder veel aandacht had voor de natuur. “De Demervallei lag letterlijk in zijn achtertuin en komt in de boeken van de schrijver uitgebreid aan bod,” aldus de organisatie. “Huize Ernest Claes moet een informatiepunt worden voor iedereen die aan natuurbeleving wil in de Demerbroeken en de Merodebossen.”

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home