Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Tuesday, April 24, 2007

Meer interesse voor jachtvergunning

Ongeveer 900 Vlamingen hebben zich ingeschreven voor een examen voor het bekomen van een jachtverlof. Dat is een recordaantal. Volgens de Sint-Hubertusvereniging durven mensen zich blijkbaar opnieuw jager noemen. Opvallend veel jongeren en ook tien procent vrouwen schreven zich in voor de jachtopleiding. Vorig jaar boden zich slechts 600 mensen aan voor een jachtverlof.


Vorig jaar telde België 12.400 jagers. Dat was een dieptepunt, volgens Sint-Hubertusvereniging vooral te wijten aan het feit dat de jagers enkele keren in een slecht daglicht kwamen te staan. Daarbij wordt onder meer verwezen naar de zogezegde fazantenjachten, waarbij gejaagd werd op tamme fazanten, die gewoon naar de jagers kwamen toelopen.


Inmiddels zijn de jagers volgens de Sint-Hubertusvereniging wildbeheerders geworden. “Dankzij ons afschot overheerst geen enkel dier de natuur en blijven allerlei soorten naast mekaar in leven,” aldus een woordvoerder van de organisatie tegenover de krant Het Laatste Nieuws. De stijging van het aantal cursisten is wel gedeeltelijk te wijten aan het feit dat ook sportschutters een vergunning moeten hebben.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home