Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Tuesday, April 24, 2007

Mechelen bekijkt water in de stad

Op vrijdag 11 mei organiseert de werkgroep ‘Water in de Stad’ van Grenzeloze Schelde in Mechelen een studiedag rond integraal waterbeheer in een stedelijk gebied. Daarbij wordt aan de deelnemers getoond hoe dit thema op een concrete manier kan worden benaderd. Er zijn een aantal lezingen voorzien tijdens een boottocht, terwijl er ook een gegidste rondleiding is voorzien. Vooraf inschrijven is vereist.


“Mechelen speelt de aanwezigheid van water alleszins als troef uit,” aldus Grenzeloze Schelde. “Een aantal recente projecten getuigt hiervan. Onder meer met de zopas opengelegde Melaan is Mechelen weer een vliet rijker.” Tijdens de studiedag op vrijdag 11 mei wil Grenzeloze Schelde de deelnemers met eigen ogen laten ontdekken hoe integraal waterbeheer in stedelijk gebied op een concrete manier kan worden benaderd.


In de voormiddag staat een gegidste rondleiding langs verschillende sites in het stadscentrum op het programma. Daarbij wordt onder meer een bezoek gebracht aan het recent aangelegde Dijlepad en de zopas opengelegde Melaan. In de namiddag is er een boottocht van de Winketkaai via het Zennegat tot Battel. Sprekers lichten actuele thema's en aandachtspunten toe aan dek, met mogelijkheid tot vraagstelling en debat.


Het aantal deelnemers is beperkt. Vooraf inschrijven is dan ook vereist. De deelnameprijs voor het volledig programma bedraagt 20 euro, waarin de boottocht, lunch en verplaatsingen zijn inbegrepen. Voor inschrijvingen kan men terecht op info@gs-esf.be.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home