Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Saturday, April 14, 2007

Indische tijgerpopulatie loopt verder terug

Het aantal tijgers in India loopt sterk terug. Hoewel de Indische overheid beweert dat het aantal tijgers nog altijd ongeveer 4.000 bedraagt, zijn er in werkelijkheid minder dan 1.200. Dat stellen een aantal dierenorganisaties. Ze wijzen er daarbij op dat India de laatst overgebleven natuurlijke leefomgeving is van de tijger, maar ook dat laatste toevluchtsoord nu dreigt te verdwijnen.


De bekende tijgeractivist Valmik Thapar vertelde aan de Britse omroep BBC dat de Indische regering te weinig onderneemt om de dieren te beschermen. Er wordt volgens hem nauwelijks opgetreden tegen grote groepen stropers, die onder meer geïnteresseerd zijn in de huid van het roofdier. Thapar voert aan dat deze illegale jagers daardoor volop de kans krijgen de tijgerpopulatie verder uit te dunnen.


Er bestaat volgens Thapar onvoldoende politieke overtuiging om de harde maatregelen te nemen die nodig zijn om de tijger voor uitsterving te behoeden. “De acties die wel worden ondernomen, brengen weinig zoden aan de dijk,” luidt zijn kritiek. “Dat heeft veelal te maken met mismanagement en onvoldoende kennis en doorzettingsvermogen.”

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home