Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Friday, April 13, 2007

Amerikaans milieubeleid moet op gang komen

Het is te hopen dat de Verenigde Staten hun negatieve houding ten opzicht van de klimaatverandering laten varen, want het land moet dringend bewegen. Dat heeft Europees Commissaris van milieu Stavros Dimas gezegd tijdens de voorbije internationale klimaatconferentie in Brussel. Ook Australië werd door Dimas gehekeld om zijn weinig dynamisch milieubeleid.


Stavros Dimas wees erop dat de Verenigde Staten de grootste vervuiler van de wereld is, maar het bovendien vertikt om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. "In de Verenigde Staten ligt de uitstoot van koolstofdioxide op dit ogenblik 60 procent boven het peil van 1990," voerde hij aan. "In de Europese Unie was er een daling van 1,6 procent in vergelijking met 1990." Ook Australië werd door Stavros Dimas de levieten gelezen.


Dimas hekelde echter niet alleen de Verenigde Staten en Australië, maar voegde er aan toe dat vele landen de kat uit de boom kijken en op beslissingen van anderen wachten. "De Europese Unie doet daar niet aan mee en kan de internationale impasse doorbreken," aldus Dimas. "We moeten de fundamenten leggen voor een nieuwe industriële revolutie, nodig voor de realisatie van een economie met een lage uitstoot van koolstofdioxide."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home