Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Sunday, January 21, 2007

Zeehonden-populatie Shetland daalt drastisch

De zeehondenpopulatie rond de havens van Orkney en Shetland is de voorbije vijf jaar met ongeveer veertig procent gedaald. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Sea Mammal Research Unit van de Britse University of St Andrews. De oorzaak van de afname is niet bekend. Evenmin kon bevestigd worden of met een fenomeen op korte of lange termijn moet rekening gehouden worden.

Volgens onderzoeksleider Ian Boyd moet dat verder onderzoek de afname zal moeten bevestigen. "Maar een afname van veertig procent op vijf jaar tijd is reden om zich ernstig bezorgd te maken," vertelde hij aan BBC News. "Er is geen bewijs dat er een catastrofe, zoals een epidemie, is gebeurd. Maar we moeten met alle mogelijkheden rekeningen houden."

De onderzoeksleider benadrukte dat het op dit ogenblik niet mogelijk is een plausibele verklaring te geven voor de opmerkelijke daling van de zeehonden-populatie. "We kunnen op dit ogenblik ook niet vaststellen of deze afname een probleem op korte of langere termijn is," voerde hij aan. De zeehondenpopulaties aan de westkust bleken niet op dezelfde manier getroffen te zijn door het fenomeen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home