Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Monday, October 30, 2006

Galilei krijgt internationaal jaar astronomie

In 2009 zal een Internationaal Jaar van de Astronomie worden georganiseerd. Dat heeft de International Astronomical Union (IAU) bekend gemaakt. Dat jaar zal het immers exact vier eeuwen geleden zijn dat Galileo Galilei enkele belangrijke ontdekkingen deed die het beeld over het heelal voor altijd zouden veranderen.

Tijdens dat internationale jaar zullen in planetaria en observastiecentra nationale en locale evenementen worden georganiseerd door professionele astronomen. Maar er zal volgens de organisatie ook aandacht worden besteed aan de activiteiten van amateur-astronomen. Daarmee wil de organisatie naar eigen zeggen de interesse in de sterrenkunde stimuleren.

In 1609 slaagde Galileo Galileo erin om met een telescoop sterren te identificeren die met het blote oog onzichtbaar bleven. Tevens lukte hij er ook in om op de maan en de satellieten van Jupiter bergen en kraters te ontwaren. De organisatie wijst er daarbij ook dat de astronomie de oudste wetenschap uit de geschiedenis is. Het internationaal jaar zal volgens de IAU ook extra aandacht besteden aan het benaderen van jongeren in ontwikkelingslanden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home