Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Monday, April 14, 2008

Aquariumvissen vrijgelaten in Middellandse Zee

In het Franse havenstadje La Ciotat zijn in april zowat 7.000 aquariumvissen vrijgelaten in de Middellandse Zee. De dieren hadden de hele week doorgebracht in een groot aquarium op het horlogesalon van Bazel, in Zwitserland. 'De vissen hadden natuurlijk gedood kunnen worden, sommige om op te eten, maar we vonden het fijn om ze opnieuw vrij te laten in hun natuurlijke milieu', aldus Gérard Carrodano, een Fransman die het zelfzame beroep van 'aquariumvisser' uitoefent. 


Hij vist zeer selectief exemplaren uit de Middellandse Zee, die nadien worden tentoongesteld in openbare aquaria. Zaterdag gooide hij een dertigtal vissen terug in het water die hij eerder had opgevist. Daarnaast mochten ook 7.000 roodbaarzen uit kwekerijen kennis maken met de zee. 

De Zwitserse horlogeproducent Breitling, die de vissen van 3 tot 10 april op zijn beurs had tentoongesteld, betaalde voor het transport van Zwitserland naar Frankrijk.

De horloges van Breitling hebben vaak een groot, sterk en stoer uiterlijk en worden bijna altijd door mannen gedragen. Breitling horloges zijn vaak voor een sport gedragen: zo heeft Breitling een model voor autocoureurs, een voor de scheepvaart, een voor diepzeeduikers, een voor wereldreizigers, een voor hardlopers en meerdere modellen voor piloten. (LA)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home