Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Friday, February 15, 2008

Dansercoer lanceert spel voor bewustmaking van klimaatproblematiek

Poolreiziger Dixie Dansercoer lanceert volgende week woensdag een computerspel rond de klimaatproblematiek. Hij plant ook een tentoonstelling over zijn expedities waarmee hij de wereld wil rondreizen. Dat zei de avonturier op een persconferentie over zijn recente reis naar Antarctica.

Dansercoer zeilde met een zevenkoppige bemanning naar het Antarctisch schiereiland om er de landingen over te doen van Adrien de Gerlache, een Belgische ontdekkingsreiziger die in 1898 in primitieve omstandigheden de poolcirkel verkende. Dansercoer zag op zijn trip de gevolgen van het broeikaseffect. Nu wil hij met toegankelijke middelen iedereen overtuigen van de noodzaak om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Daarom lanceert hij een online computerspel voor kinderen vanaf 12 jaar onder de naam 'Cool 4 Antarctica'. Vanaf woensdag kunnen ze op internet zelf op expeditie gaan en tien weken lang experimenten uitvoeren. De beste gamers winnen een prijs. De eerste mag zelfs meevaren met Dansercoer met de boot waarmee hij naar de Zuidpool ging.

Een tweede initiatief rond de klimaatproblematiek volgt eind 2009. Dan gaat Dansercoer de wereld rondreizen met zijn tentoonstelling (Ant)Arctic, een verzameling van kunstige foto's over de milieusituatie op de Noord- en Zuidpool. De expositie bestaat uit een aantal mobiele containers. "Een opmerkelijke en praktische oplossing voor rondreizende tentoonstellingen", aldus Dansercoer.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home