Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Friday, January 11, 2008

Landbouw moet meer klimaatinspanningen doen

Volgens de internationale milieuorganisatie Greenpeace is dringende actie nodig om de impact van industriële landbouw op de huidige klimaatsverandering te beperken. De agrarische sector is volgens de organisatie één van de sectoren die de meeste broeikasgassen uitstoot. Dat blijkt uit het Greenpeace-rapport 'Cool farming: Climate impacts of agriculture and migitation potential'.


"De milieu-impact van de industriële landbouw is op een kritisch punt gekomen,” aldus Greenpeace. “Met de huidige klimaatsdreiging moeten we streven naar een toekomstige landbouw in harmonie met het milieu, niet tegen het milieu. De huidige landbouwindustrie wordt gekenmerkt door een intensief gebruik van energie en chemicaliën, met een toenemende uitstoot van broeikasgassen tot gevolg.”


Volgens het rapport zou de sector door over te schakelen naar moderne, milieuvriendelijke landbouwmethoden, op termijn kunnen evolueren naar een kleine uitstoter van broeikasgassen of zelfs voor een koolstofput kunnen zorgen, een reservoir dat meer koolstof opslaat dan uitstoot, onder meer door de aanplanting van bomen, een verminderd gebruik van kunstmeststoffen en een algemene toepassing van duurzame landbouwtechnieken.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home