Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Sunday, January 13, 2008

Electrabel in zee met Natuurpunt

Natuurvereniging Natuurpunt en haar Waalse tegenhanger Natagora hebben een samenwerkingsovereenkomst rond het project 'Natuur in de buurt' ondertekend met energieleverancier Electrabel. Doel van de samenwerking is de biodiversiteit te ondersteunen in België. De energiemaatschappij zal één miljoen euro investeren in het project. Dat bedrag wordt gespreid over drie jaar.


Het project moet de achteruitgang van de biodiversiteit in België afremmen. Jean-Pierre Hansen, gedelegeerd bestuurder van Electrabel, stelt dat zijn bedrijf zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid wil opnemen. Biodiversiteit leek ons binnen de huidige milieu-uitdagingen en interesse bij het publiek, uiterst geschikt als nieuw en ambitieus project," aldus Jean-Pierre Hansen.


De drie partners willen met de samenwerking informeren rond biodiversiteit en de burger sensibiliseren om respectvol om te gaan met de natuur. “Grootste boosdoeners van de achteruitgang van de biodiversiteit zijn de westerse consumptiemaatschappij en de industriële landbouw,” aldus Natuurpunt. "Door allerlei concrete en toegankelijke initiatieven, willen we de burger stap voor stap bekend maken met het thema, en betrekken in allerlei initiatieven rond natuurbescherming.”


In Vlaanderen wil Natuurpunt in de eerste plaats met behulp van het grote publiek, de natuur in kaart brengen, zoals amfibieën in tuinvijfers en de eerste zwaluw. Daarnaast werden ook middelen beschikbaar gesteld om lokale acties voor het behoud van bedreigde soorten, zoals vleermuizen, uilen en orchideeën te ondersteunen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home