Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Sunday, November 18, 2007

Waterkant opent natuurcentrum

De Waterkant, een vereniging voor vorming en opleiding rond water en waterbeheer in het Denderbekken, heeft in Aalst een natuur- en milieueducatief centrum geopend. In het centrum loopt een permanente tentoonstelling. Daar wordt een overzicht gebracht van alles wat er in en rond waterlopen en natte natuur in het Denderbekken leeft. Het centrum richt zich tot alle lagen van de bevolking.


In het centrum staan grote aquaria, waar vissen en waterplanten leven die in de Dender voorkomen. Een watertuin is in aanbouw. Dat moet het beeld van de bezoeker over de waterlopen in de Dendervallei verrijken. Het centrum zegt in te spelen op de vraag naar educatie, vorming en opleiding over water, waterlopen, natte natuur en integraal waterbeheer in de regio.


Het centrum richt zich tot alle lagen van de bevolking. Met volwassenen gaat De Waterkant op ontdekking in het natuurgebied Het Osbroek. Fauna en flora, waterkwantiteit en -kwaliteit en topografie krijgen tijdens de wandeling extra aandacht. Voor leerlingen van het lager en secundaire onderwijs zijn er begeleide wandelingen in de Gerstjens en Osbroek. Voor kleuters en kinderen van de eerste graad van het lager onderwijs is er de activiteit ‘Spring eens in een vijver’.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home