Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Saturday, July 21, 2007

Middenvijver Zwijndrecht wordt natuurgebied

De Middenvijver, tussen Zwijndrecht en Linkeroever, wordt van zandvlakte omgevormd tot een natuurgebied. Tegen de komende lente moet het park met de grote waterplas klaar zijn. Bedoeling is de Middenvijver samen te voegen met de Burchtse Weel en het Sint-Annabos tot één groot natuurgebied. Door de realisatie van het nieuwe natuurgebied wil men nieuwe kansen creëren voor broedvogels en vegetaties die allen kunnen leven in een waterrijke omgeving.


Middenvijver-West wordt vandaag druk bezocht door wandelaars, joggers, hondenliefhebbers en modelvliegtuigbouwers. Het is een vrij droog gebied met een open ruimte tussen de bestaande bossen. Aan de westkant wordt een grote waterplas aangelegd. In deze zone zal de natuur zich volgens de ontwerper vrij kunnen ontwikkelen. Er komen kijkheuvels om de vogels in hun habitat te bezichtigen. Daarnaast komt er een zone die meer voor recreatie is bestemd, met een netwerk van
wandel- en fietspaden.


Inmiddels werden al een bomen geroeid, maar nog deze zomer wordt een groot gedeelte van het gebied afgegraven. Die grond wordt voor de helft hergebruikt in het gebied Middenvijver, voor de aanleg van een wal en hellingen. De andere helft wordt naar het Sint-Annabos gevoerd om daar een bufferwal te creëren. Volgens de planning moet het Park Linkeroever tegen de lente van volgend jaar klaar zijn.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home