Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Tuesday, May 01, 2007

De Averegten wandelt Vlonderpad in

Op 27 mei 2007 wordt in het domein De Averegten in Heist-op-den-Berg het nieuwe Vlonderpad ingewandeld. Dat gebeurt in het kader van de zeventiende Dag van het Park, die op die datum wordt georganiseerd. Aan dit evenement, dat dit jaar in het teken staat van bomen, nemen diverse groendomeinen van de provincie Antwerpen deel. Daar worden voor de gelegenheid een aantal specifieke activiteiten aangeboden.


In De Averegten in Heist-op-den-Berg wordt die dag om 10 uur het nieuwe Vlonderpad ingewandeld. Vanaf 14 uur starten begeleide wandelingen langs de ‘Kijk-oren-en-proefneuzen-route’. Een groot gedeelte van de dag staat in het teken van de organisatie Hachiko. Deze vereniging leidt honden op om mensen met een handicap bij te staan en zo meer autonomie te schenken.


In het Prinsenpark in Retie wordt geleide wandelingen met de boswachter georganiseerd, terwijl het Vrijbroekpark in Mechelen een markt organiseert waar liefhebbers hun eigen planten- en kruidenverzamelingen aanvullen. In het Arboretum in Kalmthout wordt dit jaar het Linnaeusjaar gevierd. In een kleine systeemtuin worden de 24 verschillende categorieën getoond waarin Linnaeus het plantenrijk opdeelde getoond.


In het Rivierenhof in Deurne wordt gedemonstreerd hoe men bomen en planten kan herkennen. Ook hier wordt een nieuw wandelpad ingestapt. In het Hof Van Leysen in Antwerpen tenslotte worden onder meer demonstraties boomverzorging gegeven en kan deelgenomen worden aan een bomen-voelquiz. Op alle locaties zijn ook een brede waaier randactiviteiten voorzien.


Voor praktische informatie over de Dag van het Park in de provincie Antwerpen kan men terecht op de website www.provant.be.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home