Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Saturday, March 31, 2007

Planckendael pakt uit met gevlekte hyena's

Het dierenpark Planckendael in Mechelen heeft er een nieuwe attractie bij. Twee jonge gevlekte hyena’s van de zoo Blijdorp in Rotterdam komen er immers voor onbepaalde tijd logeren. In de Nederlandse dierentuin is men gestart met een kweekprogramma, maar daarbij waren de twee jonge mannetjes op overschot. Daarom werd er naar een opvang gezocht in een andere dierentuin.


De twee jonge gevlekte hyena’s dragen de naam Sité en Sabu. Het zijn twee broers van vier jaar oud. Het is de eerste keer dat de gevlekte hyena, de grootste en de gevaarlijkste van alle hyena’s, in Planckendael kan bewonderd worden. De soort was trouwens nog nooit in een Belgische zoo te gast en amper twaalf Europese dierentuinen hebben een gevlekte hyena in hun collectie.


Sité en Sabu komen uit het dierenpark Blijdorp in het Nederlandse Rotterdam. Omdat men daar met een nieuw kweekprogramma start, waren er twee mannetjes op overschot. In het wild leven gevlekte hyena’s ten zuiden van de Sahara. Lange tijd werd verondersteld dat ze uitsluitend aas aten of prooien roofden van andere dieren. Inmiddels is aangetoond dat dit niet waar is. Het zijn namelijk groepsjagers, net als wolven.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home