Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Thursday, March 22, 2007

Trefdag jeugd en natuur in Antwerps Huis van de Sport

De provincie Antwerpen organiseert op zaterdag 24 maart samen met Go4Nature de trefdag ‘Jeugd zkt. Natuur - Natuur zkt. Jeugd’. Bedoeling is om jeugd en natuursector dichter bij elkaar te brengen. Kinderen en jongeren hebben volgens de organisatoren immers nood aan groene speelruimten, maar die zijn steeds minder talrijk. Na afloop krijgen de deelnemers een jonge beuk mee naar huis.


“Groene ruimten zijn favoriete speelplekken voor kinderen en jongeren,” verduidelijkt Inge Verhaert, gedeputeerde voor jeugd van de provincie Antwerpen. “Spijtig genoeg zijn er alsmaar minder en minder plaatsen waar kinderen onbeperkt in de natuur kunnen spelen. Door kinderen in de natuur te laten spelen, bieden we ze echter niet alleen een leuke speelplek, maar maken we ze ook bewust van de natuur.”


Daarom organiseert de provinciale jeugddienst samen met de partners van Go4Nature een trefdag waarin beide sectoren worden samen gebracht. “We nodigen jeugd, jeugdwerk, beleidsmakers, beheerders en eigenaars van bos en natuur uit om elkaar te ontmoeten en de handen in elkaar te slaan,” aldus nog de gedeputeerde.


Het is de bedoeling dat er van gedachten wordt gewisseld over het Charter voor Jeugd, Natuur en Bos, over jeugdvriendelijke natuur en natuurvriendelijke jeugd. “Er wordt uitgelegd wat groene speelruimte zoal kan zijn en hoe men die in een gemeente kan creëren,” aldus nog de organisatoren.


Alle deelnemers krijgen van de organisatoren een beuk mee. Een aantal jeugdorganisaties gaan deze afgeven aan hun gemeentebestuur, zodat ook lokaal gepraat zal worden over het creëren van groene speelruimtes. Het evenement heeft plaats in het Huis van de Sport aan de Boomgaardstraat 22 in Berchem en duurt van 8.30 uur tot 12.45 uur. De toegang is gratis, maar er moet wel ingeschreven worden op de website www.go4nature.be.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home