Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Saturday, March 24, 2007

Klimaatverandering heeft al invloed op landbouw

De voorbije twee decennia hebben de stijgende temperaturen al voor zware financiële schade gezorgd aan de landbouw. Dat blijkt uit een onderzoek van het Carnegie Institution en de Lawrence Livermore National Laboratory. Er wordt daarbij gewag gemaakt van een jaarlijks verlies van ongeveer 3,8 miljard euro.


De onderzoekers stellen dat veel mensen denken dat klimaatverandering een probleem van de toekomst zal worden. “Onze studie toont dat het fenomeen de voorbije twintig jaar al een ernstige impact gehad heeft op het voedselaanbod,” voeren de onderzoekers aan. De gezamenlijke productie van tarwe, maïs en gerst zou in die periode op jaarbasis afgenomen zijn met 40 miljoen ton.


Globaal genomen leden de opbrengsten onder de warmere weersomstandigheden. De onderzoekers spreken over drie tot vijf procent per graad Fahrenheit. "Hoewel de impact van de klimaatverandering relatief beperkt blijft in vergelijking met de opbrengstverhoging door technologische vooruitgang, zijn de negatieve gevolgen dus al onmiskenbaar aanwezig,” voeren de onderzoekers dan ook aan.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home