Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Saturday, March 24, 2007

Australie wil weer op krokodillen jagen

Australiƫ moet de jacht op krokodillen weer toelaten. Dat zegt de Australische politicus Bob Katter. Vooral de noordelijke deelstaat Queensland wordt geconfronteerd met steeds grotere populaties van het reptiel. Alleen het herinvoeren van de jacht op krokodillen vormt volgens Katter de oplossing. De jacht op het reptiel is in Australiƫ sinds 1970 verboden.


In Queensland worden surfstranden, badplaatsen, havens en zelfs steden volgens Bob Katter met de dag onveiliger voor de bevolking. Surfers zagen sinds december op het strand Forrest Beach in Queensland al zes krokodillen zwemmen. Daarom wil Katter dat mensen een premie zouden moeten krijgen als ze een krokodil vangen.


Katter merkt wel op dat de jacht op krokodillen alleen tijdens bepaalde periodes zou mogen gehouden worden en ook enkel maar in bepaalde gebieden. De politicus voegde er aan toe dat de bevolking ook wapens zou moeten krijgen om op de krokodillen te kunnen jagen. Een voorstel om een boete van 7.500 Australische dollars op te leggen aan baders die zich in krokodillenwaters begeven, is volgens hem geen oplossing.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home