Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Sunday, March 11, 2007

Chinese honden moeten eraan geloven

In de regio van de Chinese stad Chongqing wil men alle honden uitroeien. Dit keer heeft dat geen culinaire reden, maar wel wil de overheid er de verspreiding van hondsdolheid tegengaan. Inmiddels heeft de dierenrechtenorganisatie Humane Society International de Chinese plannen al veroordeeld. Opgemerkt wordt dat een vaccinatie-campagne veel betere resultaten zou opleveren.


“Hondsdolheid is een ernstig probleem,” geeft Humane Society International aan. “Maar de Chinese overhead moet beseffen dat vaccinatie-campagnes de meest efficiënte manier zijn om de volksgezondheid nu en in de toekomst te vrijwaren. Het massaal doden van dieren, zelfs wanneer ze al zijn ingeënt, is onnodig en niet te verrechtvaardigen.”


De Chinese overheid benadrukte dat de bewoners van de betrokken regio tegen midden dit jaar hun huisdier moeten binnen brengen. “Alle honden uit de regio moeten worden gedood,” benadrukte een woordvoerder. “Vanaf 16 maart zullen controles worden uitgevoerd en zal de politie alle resterende honden in beslag nemen.”


In de regio zouden het voorbije jaar drie gevallen van hondsdolheid zijn vastgesteld. Eén persoon zou aan de besmetting gestorven zijn. Eerder al zijn in andere steden, zoals Beijing, grote campagnes uitgevoerd om honden uit te roeien. Maar het ging daarbij vooral om zwerfhonden en ongeregistreerde dieren.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home