Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Saturday, February 24, 2007

Microalgen ideale biobrandstof

Microalgen bieden een beter rendement dan biobrandstoffen op basis van koolzaad. Volgens diverse wetenschappers zou het rendement van microalogen dertig keer hoger liggen dan dat van koolzaad. Hoewel microalgen slechts twee tot veertig duizendsten van een millimeter meten, kunnen ze tot tachtig procent van hun gewicht in vetten opslaan.

Door die opslagcapaciteit kan er bij microalgen tot dertig keer meer olie per hectare worden geoogst dan bij koolzaad en zonnebloemen. Bovendien hebben microalgen een grote groeisnelheid. De populatie verdubbelt dagelijks in omvang, zonder dat er pesticiden of meststoffen ingezet moeten worden. De microalgen voeden zich immers met stikstof, fosfaten en koolstofgassen.

In landbouwkringen wordt veel verwacht van deze nieuwe technologie, worden in grote landbouwbouwlanden volop experimenten gevoerd met microalgen. Vooral in de Verenigde Staten wordt er volop gewerkt om de toepassing op industriƫle schaal te ontwikkelen. Maar ook Japan, China, Groot-Brittannie, Duitsland en Frankrijk zijn volop met de technologie aan het testen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home