Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Sunday, February 11, 2007

Ankona zet Antwerpse biodiversiteit in de kijker

De Antwerpse Koepel voor Natuurstudie (Ankona) heeft een uitleenbare fototentoonstelling opgebouwd rond 'Biodiversiteit in de provincie Antwerpen'. Die moet het publiek sensibiliseren voor het gevaar dat een aantal dier- en plantensoorten uit de regio lopen om uit te sterven. De tentoonstelling werd in het Antwerpse Provinciehuis door Jos Geuens, gedeputeerde voor leefmilieu, geopend ter gelegenheid van de tiende ontmoetingsdag van Ancona.



"Op mondiaal vlak is geweten dat het met de biodiversiteit niet goed gesteld is," motiveert Ankona-verantwoordelijke Koen Cuypers het opzet van de tentoonstelling. "Het is dus hoog tijd om er op lokaal of op regionaal niveau iets aan te doen. "In 2001 hebben de Europese landen afgesproken om het biodiversiteitsverlies te stoppen."

Dat leidde in 2004 tot de campagne 'Countdown 2010', die tot streefdoel heeft om het verlies aan biodiversiteit tegen het eind van dit decennium te stoppen. "In dat kader besliste Ankona om samen met de Bond Verantwoorde Natuurfotografie (BVNF) een uitleenbare fototentoonstelling te ontwerpen," aldus nog Koen Cuypers. "Die zet op een artistieke wijze een aantal voor de provincie belangrijke soorten in de kijker."



Bij deze verzameling van 25 artistieke foto's wordt ook een minicatalogus uitgegeven die de betrokken soorten beschrijft en uitlegt waarom ze bijdragen tot de biodiversiteit van de provincie Antwerpen. "Naast bedreigde soorten komen er in deze fototentoonstelling ook enkele beelden naar voor van soorten die niet bedreigd zijn, maar een wat aparte plaats innemen op het gebied van biodiversiteit," voert de Ankona-verantwoordelijke aan.

Geinteresseerde verenigingen of organisaties in de provincie Antwerpen die over een ontmoetingsplaats beschikken of een activiteit plannen, kunnen deze fototentoonstelling reserveren voor een maximale periode van veertien dagen. Meer informatie daarover kan verkregen worden op de website www.ankona.be.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home