Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Friday, August 01, 2008

Ondanks klachten: dieren zien er piekfijn uit

Vaassen - Hoewel sommige mensen anders willen doen geloven, zijn de dieren van De Kouwenaar in goede handen. Dat hebben twee inspectiediensten onafhankelijk van elkaar bevestigd.

Ze hielden onderzoeken naar aanzet van bezwaren over de verzorging van de levende have op het terrein aan de Woestijnweg. Bij de gemeente zijn daar al vaak klachten geweest van mensen. De (anonieme) klagers suggereerden dat zij de toezichthouder daarover hadden aangesproken, maar dat dat tot geen enkele verandering had geleid. De gemeente heeft daarom de inspectiedienst gezelschapsdieren gevraagd een onderzoek in te stellen. Toen de inspecteur in Vaassen was, bleek dat er net iemand van de Landelijke Inspectiedienst was geweest.

Het besluit van beiden was geruststellend: ,,Alle dieren zagen er goed en verzorgd uit en ook de onderkomens waren schoon en zagen er in orde uit”, aldus doen burgemeester en wethouders verslag van de onderzoeken. Ze beseffen dat de conclusies zijn getrokken na een momentopname, maar niettemin mag er volgens het college vanuit worden gegaan ,,dat de dieren in de kinderboerderij goed worden verzorgd''. Het gemeentebestuur heeft het bestuur van de kinderboerderij en speeltuinvereniging daarmee zelfs gefeliciteerd.

Beheerder Gerrit Bosch is heel tevreden mee, want hij begrijpt ,,helemaal niets'' van de klachten en klagers. ,,Vorig jaar is de AIVD hier twee keer geweest en de twee keren was het volledig in orde. En drie weken terug stond hier ineens een politieagent die een melding had gekregen, maar die kon ook alleen maar vaststellen dat alles oké is.''

Hij is al dertig jaar met de verzorging voor de konijnen, geiten, ezel, kippen, pauwen, eenden en duiven bezig en er is eigenlijk nooit iets bijzonders mee. ,,Ja, we ruimen niet elke dag stront, maar dat hoeft ook niet. het is overal schoon hoor. We zijn gek op de dieren, dan is het toch logisch dat je ze goed verzorgt.''

Terwijl hij dat zegt, bewijst een van de pauwen verzot op zijn verzorger te zijn. Als die zijn koffie pakt, komt hij stukjes boterham bietsen, die hij uit de hand gevoerd krijgt.(LA)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home