Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Tuesday, April 22, 2008

Veel steun voor verbod op kattenjacht

Afgevaardigden van dierenrechtenorganisaties als GAIA, Help Animals, Coördinatie Antwerpse Dierenbescherming, BLID overhandigen morgen aan Vlaams minister voor Leefmilieu Hilde Crevits een nationale petitie met 175.765 handtekeningen (waarvan ongeveer de helft Vlaamse) voor een verbod op de jacht op katten en de kattenbestrijding met het geweer.

Ook Thuis-acteurs Pol Goossen en Annick Segal steunen de petitie. Andere bekende ondertekenaars zijn wereldkampioen veldrijden Sven Nys en oud-wereldkampioen veldrijden Roland Liboton.

Naar alle waarschijnlijkheid beslist de Vlaamse regering vrijdag definitief over de herneming van het huidige jachtbesluit, waarin de jacht op katten en de bestrijding van katten met het geweer nog legaal is.

Dierenbeschermers eisen een verbod op de kattenjacht en een preventief beleid dat gericht is op sterilisatie en castratie van huis- en zwerfkatten.

De dierenorganisaties vragen Vlaams Leefmilieuminister Hilde Crevits de jacht op katten en de bestrijding van katten met het geweer te verbieden en het nieuwe ontwerp van jachtbesluit (openings- en voorwaardenbesluit) in die orde aan te passen. In het ontwerp van het nieuwe jachtopeningsbesluit komt de jacht op katten met het geweer niet meer voor, maar minister Crevits (en in haar kielzog de Vlaamse regering) verplaatste de bepaling over de kattenjacht integraal naar het jachtvoorwaardenbesluit.

Maar dat komt op hetzelfde neer, want katten mogen nog altijd worden afgeschoten en dat is voor de dierenverenigingen beestachtig, barbaars en onaanvaardbaar. (LA)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home