Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Thursday, January 24, 2008

Uiteenlopende reacties op Europees klimaatplan

Het Europese klimaatplan lokt verschillende reacties uit. Milieuorganisaties vinden het vooral jammer dat de EU de CO2-reductie op 20 procent heeft vastgelegd tegen 2020 en niet op 30 procent, terwijl Unizo vindt dat "de bedrijven de dupe dreigen te worden" van het plan.


Bram Claeys van de Bond Beter Leefmilieu heeft het over "een zware gemiste kans dat de EU niet de moed had om de enige doelstelling op te leggen die echt klimaatverandering kan tegengaan. Op internationale fora verdedigt de EU een reductie van 30% tegenover 1990. Dat ze dan nu met een doelstelling van 20% naar buiten komen, is onbegrijpelijk,"

Unizo, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, zegt echter dat de bedrijven de dupe dreigen te worden van het ambitieuze energie- en klimaatbeleid en vraagt Europa rekening te houden met het potentieel aan hernieuwbare energiebronnen dat aanwezig is in de verschillende EU-lidstaten.

Het Verbond van Belgische Ondernemingen zegt dat het potentieel aan hernieuwbare energie in Belgiƫ beperkt is in vergelijking met andere Europese landen. Het plan zou ook te weinig rekening houden met onze energie-intensieve industrie. Belgiƫ moet fors investeren in hernieuwbare energie, maar het VBO noemt de plannen van de Europese Commissie onhaalbaar en onbetaalbaar. Volgens het VBO dreigt het plan ons land 3 miljard euro te kosten.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home