Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Friday, January 25, 2008

BBL vindt inspanningen tegen overbemesting onvoldoende

De Vlaamse landbouwers hebben vorig jaar zeer grote inspanningen geleverd "waardoor de overbemesting meetbaar daalde" kondigde Vlaams minister van Leefmilieu Hilde Crevits (CD&V) aan op de landbouwbeurs in Roeselare. Het aantal 'goede' nitraatresidustalen steeg van 54 naar 74 procent.

De Bond Beter Leefmilieu (BBL) beweert echter dat de Vlaamse minister van Leefmilieu appelen met citroenen vergelijkt als ze zegt dat de overbemesting "spectaculair" gedaald is tussen 2006 en 2007 zegt). Na zes jaar metingen is er geen sprake van vooruitgang inzake nitraatresidu, zo luidt het. Bovendien was 2006 het "allerslechtste jaar sinds het begin van de metingen". Net zoals er in de waterkwaliteit bij de meetpunten sinds 2002 geen vooruitgang meer is, is deze er ook niet in het nitraatresidu, stelt BBL. "In 2007 doen we het slechter dan in 2002 en nauwelijks beter dan 2004."


Bond Beter Leefmilieu herhaalt de vraag aan minister Crevits om in het voorjaar een eerste ernstige evaluatie te maken van de resultaten van het nieuwe mestdecreet, als ook de resultaten van de meting van de kwaliteit van het oppervlaktewater bekend zijn.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home