Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Thursday, November 08, 2007

Uitkerkse Polder in greep van Natuurpunt

De Uitkerkse Polder zit in de wurggreep van Natuurpunt. Dat zegt Bernard De Cuyper, de Brugse schepen voor milieu. Natuurpunt gedraagt zich volgens De Cuyper als een despoot en bestuurt de organisatie het hele gebied op een feodale wijze. De Cuyper stelt dat Natuurpunt met overheidsgeld meerdere percelen landbouwgrond opkoopt, tot grote ergernis van de landbouwers.


Nochtans stelde conservator John Van Gompel van Natuurpunt onlangs dat de samenwerking tussen de landbouwers en de natuurorganisatie uitstekend verloopt. Die uitspraak vindt De Cuyper echter een slag in het gezicht van de landbouwers. De Brugse milieuschepen zegt de hopen dat Vlaams minister van landbouw Hilde Crevits de landbouwers in bescherming zal nemen om hun rechtszekerheid niet verder te laten ondermijnen.


Over het feit dat er in de Uitkerkse Polders ondertussen al 400 hectare grond is ingenomen als natuurgebied wil De Cuyper niet meer discussiëren. “Het is een verdronken kalf voor de landbouw en het origineel natuurlijk landschap hebben ze verminkt ten koste van vele miljoenen euro’s gemeenschapsgeld,” voert hij aan. De Cuyper vreest dat Natuurpunt het natuurgebied in de Polder wil uitbreiden tot 1.400 hectare.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home