Tapio21

Tapio is de god van de natuur, meteen het onderwerp van deze blog.

Thursday, November 01, 2007

Vlaamse Milieuopleidingen van hoog niveau

Op vraag van de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR) bezocht een visitatiecommissie Milieuwetenschappen de milieuopleidingen aan de Vlaamse universiteiten. De commissie kwam tot de conclusie dat de meeste opleidingen een hoog niveau halen.

In november en december van 2006 werden de verschillende opleidingen door de commissie bezocht waarna een eindrapport gepubliceerd werd op 23 oktober dit jaar. Daarin stelt de commissie vast dat de Vlaamse milieuopleidingen allen beschikken over een duidelijk profiel, dat ze inspelen op belangrijke maatschappelijke vragen en dat ze in staat zijn een grote en blijvende belangstelling op te wekken bij studenten.

De Universiteit Antwerpen (UA) biedt een master na master Milieuwetenschap aan. De commissie besloot dat het Instituut voor Milieukunde van de UA ‘een degelijke brede milieuwetenschappelijke opleiding aanbiedt die erg verrijkend is’. De commissie was ook tevreden over het Centrum voor Milieusanering van de UGent: ‘Twee zeer gedegen milieuwetenschappelijke en milieutechnologische opleidingen waarvan de academische diepgang zeer groot is.’ In beide gevallen is de commissie opgezet met de omkadering en de didactische vormgeving.

Het programma Duurzame Ontwikkeling en Menselijke Ecologie van de VUB voldeden niet aan de eisen van een academische ontwikkeling volgens het eindrapport. De andere milieugebonden opleidingen van de VUB voldeden wel. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home